Cazările în căminele studenţeşti încep din 30 septembrie

Cazările în căminele studenţeşti din cadrul UBB încep de vineri, 30 septembrie 2016, cu trei zile înainte de începerea anului universitar.

Studenţii se vor caza în cămine, în funcţie de anul universitar în care studiază și conform graficulului cazărilor stabilit prin Regulamentul cadru privind cazarea în căminele studențești, după cum urmează:

30.09.2016 – ziua întâi de cazări – se cazează toţi studenţii din anul I de studiu, nivel licență.

01.10.2016 – ziua a doua de cazări – se cazează toţi studenţii din anul II și III de studiu, nivel licență.

02.10.2016 – ziua a treia de cazări – se cazează studenţii din anul IV nivel licență, toți studenții de la master și cei care, din motive bine întemeiate, nu au reuşit să se prezinte în zilele stabilite la cămin.


Universitatea Babeș-Bolyai va pune la dispoziția studenților aproximativ 5.200 locuri de cazare, în cele 17 cămine pe care le are în administrare. Regia de cămin variază de la cămin la cămin în funcție de gradul de confort și se încadrează între 100 – 170 RON/lună.

Tarifele de cazare şi închiriere spaţii pentru anul universitar 2016-2017 au rămas neschimbate şi pot fi consultate accesând link-ul www.ubbcluj.ro.

Pe perioada vacanţei de vară Direcţia Generală Administrativă a UBB a efectuat, pentru toate căminele UBB, reparaţii, dezinsecții, dezinfecții şi igienizări pe coridoare, casa scării, oficii, fumoare, grupuri sanitare, săli de lectură, camere.
În planul de execuţie al lucrărilor au fost cuprinse şi: înlocuirea reţelei de gaz, înlocuirea parchetului şi a gresiei de la intrarea în anumite camere, refacerea hidroizolaţiei în băile camerelor, montarea unor plinte de protecţie la paturi, înlocuirea uşilor interioare la 31 de camere.
De asemenea, au fost întreprinse și o serie de lucrări de exterior: reparaţii jgeaburi, burlane şi învelitoare, reparaţii platforme intrare, reparaţii tencuieli decorative, reparaţii la trotuare şi socluri, refacerea finisajelor deteriorate. Valoarea totală a lucrărilor a fost de peste 1.370.000 RON.

Căminele UBB sunt dotate cu săli de lectură, iar accesul la internet este gratuit. Asigurarea unor condiţii şi spaţii de cazare la standarde cât mai înalte reprezintă una dintre priorităţile conducerii UBB.


Situația spațiilor de cazare aflate în administrarea Universității Babeș-Bolyai

Campus Hașdeu : 4.300 locuri

7 cămine cu 5 loc/ cameră, oficii/ băi comune pe fiecare palier, tarif : 100 lei/ pat/lună
1 cămin cu 2 locuri/cameră, baie proprie, oficii comune pe fiecare palier, tarif: 140 lei/ pat/lună
1 cămin cu 2 locuri /cameră,baie și oficii comune pe fiecare palier, tarif: 120 lei/ pat/lună
4 cămine cu 2 locuri/ cameră, baie și bucătarie proprie : tarif : 170 lei/pat/lună/studenți
220 lei/pat/lună pentru doctoranzi UBB și cadre didactice UBB.

Campus Economica: 704 locuri

2 cămine cu 3 locuri/ cameră, baie proprie, oficiu comun pe fiecare palier, tarif: 170lei/pat/lună.
220 lei/ pat/lună.

Complex Sportiv Iuliu Hațieganu :

270 locuri + 40 locuri alocate Club “Universitatea” + 40 de locuri Colegiul de Performaţă Academică (în Caminul Sport XXI)

1 cămin cu 3 locuri/cameră, baie proprie, oficii pe fiecare palier, tarif : 170 lei/pat/lună
220 lei/pat/lună

Prezentarea generală a spațiilor de cazare, împreună cu Tarifele de cazare, Regulamentul cadru privind cazarea în căminele studențești, Regulamentul privind organizarea și funcționarea caminelor studențești și actele necesare pentru cazare pot fi consultate aici.

Situația parcărilor din zona căminelor

Haşdeu – 110 locuri
Sport XXI – 70 locuri
Economica – 60 locuri

About admin