Începe UNTOLD Festival! Tot ce trebuie să ştii despre cel mai aşteptat festival al anului

UNTOLD Festival, cel mai așteptat festival al anului 2015 în România, începe astăzi la Cluj-Napoca. Pentru cele patru zile de poveste, 30 iulie – 2 august cei mai îndrăgiți artiști electro-dance-music din întreaga lume urcă pentru prima dată pe aceeași scenă: Armin Van Buuren, Avicii, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, John Newman, Fedde Le Grand, ATB .

UNTOLD Festival va prezenta fanilor peste 170 de artiști, 8 scene principale, 4 zile, un program încărcat cu peste 80 de ore de muzică și, nu în ultimul rând, o mulțime de activități desfășurate pe timpul zilei. Unicitatea festivalului este creată de premierele pe care a reușit să le prezinte încă de la prima ediție, printre care și faptul că cei mai îndrăgiți artiști electro-music-dance urcă pentru prima dată pe aceeași scenă la Cluj-Napoca. De asemenea, publicul are prilejul de a se bucura atât la atmosfera de festival, cât și de specificul local și facilitățile orașului, generând pe cele 4 zile un trafic cumulat de aproximativ de 300.000 de persoane.


ACCES, PROGRAM ȘI FACILITĂȚI

(transport, parcări și sistem de plăți)

Accesul în perimetrul festivalului se va face pe la punctul principal de ticketing din Parcul Central, intrarea dinspre Opera Maghiară, unde biletele vor fi schimbare în brățări în funcție de tipul de bilet sau abonament prezentat și în baza unui act de identitate. 140 de persoane vor asigura accesul festivalierilor.

Zilnic, programul festivalului începe la ora 12.00 și se încheie ziua următoare la ora 10.00 când festivalierii trebuie să părăsească perimetrul festivalului.

Alături de Compania de Transport Public Cluj-Napoca au fost implementate o serie de măsuri pentru a optimiza transportul în comun din oraș pe perioada festivalului.

  • Pe perioada festivalului, pe liniile 101 și 102, tramvaiele vor circula joi, 30 iulie, între orele 5:00 și 18:00; vineri, 31 iulie, între orele 5:00 și 17:00, iar la sfârșit de săptămână, 1-2 august, tramvaiele vor fi înlocuite cu autobuze care vor circula deviat în ambele sensuri, pe următorul traseu: Primăverii – Spl. Independenței – Pod Garibaldi – Piața 14 iulie – Dragalina – Horea – Piața Gării, în perioada 30.07.2015 – 02.08.2015.
  • Liniile care tranzitează zona Parcului Central și cele din zona parcărilor Untold vor fi suplimentate după ora 20:00.
  • Totodată, dat fiind faptul că o mare parte dintre fanii UNTOLD vor părăsi zona de festival târziu în noapte, aceștia vor avea la dispoziție 5 linii de transport de noapte în municipiu (6, 25, 46, 30, 36), pe care autobuzele și tramvaiele vor circula până dimineață, și o linie ce va lega orașul de Florești, M 21.

  • În perioada, 31 iulie – 3 august, după ora 03:00 festivalierii și localnicii vor putea circula cu autobuzele și troleibuzele rezervă pentru suplimentarea liniilor cu flux mare de călători.

Pentru a cumpăra biletele la transport în comun prin SMS, recomandăm abonamentul de 1 zi (24 de ore) pe toate liniile, iar procedura este următoarea: se transmite litera A prin SMS la 7479, iar după primirea SMS-ului de confirmare a plății călătorul va avea un abonament de călătorie pentru 24 ore pe toate liniile din Cluj-Napoca, direct pe telefonul mobil (tarif SMS: 2.60 Euro + TVA, nu este disponibil din roaming).

Peste 6.100 de locuri de parcare vor fi disponibile pentru clujeni și turiști pe perioada UNTOLD Festival, în 4 puncte din oraș: Zona Sun-Cora, Expo Transilvania, Oser și în proximitatea camping-ului. Pe lângă acestea, parking-urile Multiplex Leul și Mărăști (str. Dorobanților) sunt alternative viabile, oferind 750 de locuri de parcare în total.

Modalitatea de plată pentru produsele și serviciile din zonele festivalului este Cardul RFID al festivalului, FESTIPAY oferit de Banca Transilvania. Unul din cele mai sigure sisteme semi-online, folosit la festivalurile majore din străinătate. În perimetrul festivalului sunt 52 de puncte de reîncărcare și peste 400 de terminale POS. Banca Transilvania pune la dispoziția publicului 2.500 de carduri preîncărcate cu 50 și 100 de lei.


MULTICULTURALISM

UNTOLD Festival a pus accentul încă de la început pe caracterul multicultural al Clujului și al Capitalei Europene a Tineretului. Astfel, site-ul www.untoldfestival.com este disponibil în trei limbi, română, engleză și maghiară.

Voluntarii festivalului sunt vorbitori de limbi străine variate. Acestia vor purta insigne care semnalează limbile vorbite, astfel încat turiștii sau comunitățile minoritare din Transilvania care vin la festival să poată comunica în limba lor maternă. Insigenele au foct create de mișcarea Igen, tessék! – Da, poftițI!, iar limbile disponibile sunt română, maghiară, engleză, franceză și germană.

Regulamentul, pliantul și harta festivalului vor fi disponibile în engleză și maghiară.

Reprezentanți ai Consulatului Oldandei și ai Ambasadei Marii Britanii se vor asigura buna informare a turiștilor ajunși la Cluj-Napoca.

Informații și regulametul oficial al festivalului pe www.untoldfestival.com, www.facebook.com/UntoldFestival


PROGRAMUL PE ZILE:

untold-ziua1

untold-ziua2

untold-ziua3

untold-ziua4

About admin