Peste 100 de artişti invitaţi la Jazz in the Park 2017

Următoarea ediţie a festivalului Jazz in the Park va avea loc în perioada 26 iunie-2 iulie 2017. Potrivit organizatorilor, festivalul de anul viitor va cuprinde tot oraşul şi creşte pe trei priorităţi – muzical, ca mărime şi ca impact în comunitate.

Organizatorii festivalului pregătesc mai multe schimbări pentru ediţia a cincea: se dezvoltă o serie de concerte pe bilete la care vor cânta nume importante ale industriei muzicale, conceptul Jazz in the Street va fi integrat în festival, iar arta va ieşi în stradă prin zeci de reprezentaţii artistice şi vor avea loc petreceri tematice şi activităţi de implicare în comunitate. Asta pe lângă concertele cu intrare liberă din Parcul Central şi de pe malul Someşului, care vor rămâne în continuare o parte importantă a festivalului.

Dezvoltarea unei componente pe bilete e menită să crească piața de jazz din România prin aducerea la Cluj a unor nume sonore ale jazzului mondial. O altă noutate este organizarea de petreceri tematice. Mai mult, organizatorii festivalului pregătesc o campanie inedită de implicare în comunitate prin Fondul Jazz in the Park.


100 de artiști sunt așteptați la Jazz in the Park

Concertele de de pe malul Someșului și din Parcul Central vor fi cu intrare liberă, iar la concertele de la Opera Maghiară și la petreceri accesul va fi pe bază de bilet. În total, anul viitor sunt așteptați la Jazz in the Park aproximativ o sută de artiști.

„Pe lângă concertele din Parc Central și de pe malul Someșului, vom avea concerte cu artiști importanți de jazz, concerte susținute în săli unde accesul va fi pe bază de bilet. Această structură ne va permitem să aducem nume mari ale industriei și să-i răsplătim pe cei maipasionați fani ai noștri. De asemenea, vom integra conceptul Jazz in the Street în festival. El nu va mai fi o zi, ci 6 din cele 7. Aici vom avea peste 50 de artiști care vor anima centrul vechi al orașului. Parcul Central va rămâne sufletul festivalului, iar Malul Someșului și-a câștigat identitatea de loc de concurs. Parcul Central va fi activ trei zile, în weekend, și va arăta mai bine ca niciodată”, spune Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park.


Pentru ediția a 5-a, organizatorii își propun să să dezvolte piața de jazz din România și să promoveze tinerele talente, dar și să se implice și mai mult în comunitate prin Fondul Jazz in the Park.

„Aproape că nu îmi vine să cred că am ajuns deja la a 5-a ediție. Sunt bucuros că am reușit într-un timp atât de scurt să devenim un proiect fanion al orașului, dar și al jazz-ului. E de datoria noastră să nu ne oprim, să ne împingem limitele mai tare și să încercăm să facem lucrurile mai bine. Așadar, începând cu ediția următoare vom fi prezenți în zone din tot orașul și vom pune accent pe dezvoltarea muzicală a festivalului, pe ideea ca acest festival să fie o platformă de lansare pentru mulți muzicieni și, nu în ultimul rând, pe ideea de a folosi puterea festivalului pentru a interveni în comunitate, pentru a lăsa ceva în urma noastră”, afirmă Alin Vaida.

Fondul Jazz in the Park, inițiativa prin care organizatorii Jazz in the Park susțin implicarea în comunitate, va continua și anul viitor, iar cauza spre care vor fi direcționați banii obținuți din vânzarea de bilete neobligatorii urmează să fie anunțată la începutul anului.

About admin